Sidemount Duiker

Sidemount Duiker
Duik met flessen aan je zij, jawel Sidemount duiken. Het verminderd je bewegingsweerstand in het water daar je geen fles(sen) op je rug draagt. Je bent dus echt gestroomlijnd. Als sidemount duiker heb je veel voordelen en het ziet er ook nog eens gaaf uit. Sidemount duiken is trouwens niet nieuw, het komt uit het grotduiken. Je kunt Sidemount duiken met eén fles, met twee of met meer flessen. Dit komt aan de orde bij Tec Sidemount Diver. De Sidemount Diver Specialty is eén van de favorieten van Course Director Chris. Ze begon er zelf in 2011 mee en ze heeft er al zoveel duikers en Tec Duikers blij mee heeft gemaakt.

Sidemount duiker, wat zijn nu de voordelen?

  • Gemakkelijk gestroomlijnd (direct een horizontaal drijfvermogen in het water)
  • Makkelijk transport (zo ook aan de waterkant)
  • Veelzijdig (1, 2 of meer tanks mogelijk)
  • Extra lucht (bijvoorbeeld 2x 7 liter of 2x 12 liter)
  • Toegankelijkheid (bij elke duikschool hebben ze wel 2 flessen voor je)
  • Aanpasbaarheid (bijvoorbeeld je flessen in het water aandoen)
  • Probleem oplossend (mmet rugklachten hoeven geen zware fles te sjouwen)
  • Perfecte stap naar Technisch duiken (geen dubbelset voor nodig)

Klik hier en zie hoe er in een pool van 150 cm getraind wordt op Sidemount skills. Heb je er nu ook zin in om de configuratie eens uit te proberen?

Sidemount diver

PADI Instructeur Specialty Sidemount Duiker

En nu wil je Sidemount Duiker Instructeur worden. Bij de Instructeur Specialty leer je alle skills op demo niveau. Je leert ook hoe je de uitrusting voor je studenten kunt voorbereiden. Elk sidemount vest is anders en ook daar leer je mee omgaan want je wilt jouw cursisten wel het beste geven. 

Wanneer kun je starten met de Sidemount Duiker Specialty?

Je bent 15 jaar oud en je hebt het PADI Open Water Brevet (of equivalent). Sidemount uitrusting zit bij de cursus inbegrepen dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. We starten al met twee cursisten en maken gezamenlijk een planning.

Hoe lang duurt de cursus en wat zijn de kosten?

De Sidemount Specialty duurt 2 dagen en kost € 349,- inclusief Sidemount uitrusting. De Instructeurs opleiding kost € 329,- inclusief extra ervaringsduiken. We gaan er dan wel vanuit dat je je eigen sidemount uitrusting hebt. Boek je de combo student en Instructeur Sidemount duiken, dan kost deze  € 579,- met je eigen uitrusting.

Zie ook de website van PADI voor als je nog niet genoeg informatie hebt. ✔

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.