Self Reliant Duiker – Solo Duiker

PADI koos voor de naam Self Reliant Diver Specialty in plaats van de specialty Solo Duiker te noemen. De reden is dat je in de Self Reliant Diver Specialty je zelfvertrouwen en onafhankelijkheid verder ontwikkelt. Je kunt dit namelijk in het buddysysteem gebruiken en ook als je alleen duikt. Je leert namelijk voor jezelf te zorgen tijdens het duiken.

Self Reliant Duiker, voor wie?

self reliant diverVoor diverse duikers is deze Specialty een uitkomst. Denk aan PADI Instructeurs en Divemasters. Zij duiken eigenlijk al vaak alleen, omdat ze geen volwaardige buddy hebben die hen komt helpen in een noodsituatie. Deze Specialty is ook voor fotografen of cameramensen. vaak hangen zij lang op één plek om het perfecte plaatje te schieten. Vaak is het moeilijk om dan een buddy te vinden. Ook is het een stap richting Technical duiken of willen juist TecRec duikers en heel ervaren duikers weer een nieuwe uitdaging zoeken.

Om duiken te maken zonder een buddy dien je de juiste houding en geschiktheid te bezitten en na te streven.
In de Self Reliant Diver Specialty leer je onder andere problemen in je eentje op te lossen. Ook wordt er dieper ingegaan op je luchtverbruik en wat je allemaal extra meeneemt onderwater. Je kunt na het volgen van deze specialty duiken plannen en uitvoeren in je eentje.
Tijdens de Specialty Self Reliant duiker worden drie duiken gemaakt. Het is een erg aparte ervaring om voor het eerst echt alleen te duiken en alleen al daarom een aanrader!

self reliant diver

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.