PADI TEC Cursus 40-45-50

tec 40 45 50
Als TEC Diver zoek je de onbekende dieptes op en neem je verschillende gassen mee. Je komt op plekken waar anderen niet snel komen. In Nederland duiken we vanaf de kant de diepte in. Voor een gering bedrag kunnen we ook een boot huren. Volg je een PADI TEC Cursus in Sharm el Sheikh, dan is het zicht en de temperatuur natuurlijk geweldig. Tijdens de bootduiken gaan we naar Tiran en Ras Mohamed. Alle TEC Cursussen zijn mogelijk met een twinset (Backmount) of met Sidemount uitrusting. Heb je nog niet alle uitrusting zelf, dat is geen enkel probleem. Wil je de cursus in Sidemount Uitrusting doen, zorg dan dat je eerst de Tec Sidemount Cursus hebt gevolgd, zodat, als we de diepte opzoeken, je genoeg ervaring hebt om met deze uitrusting te duiken.

TEC 40

Ervaar hoe het is om met Tec Uitrusting te duiken en leer het te stroomlijnen. Verleng je duiken, duik met lucht of nitrox. Duik tot max 40 meter met maximaal 10 minuten deco-tijd. Leer nieuwe handsignalen, duik met maximaal 50 procent zuurstof als deco-gas en leer met problemen omgaan.

padi tec cursus

TEC 45 

Leer plannen met tabellen en software. Gebruik een multi-gas computer en maak multi-stop duiken. je mag duiken met een deco-gas met maximaal 100 procent zuurstof. Leer omgaan met versnelde deco-tijden en duik tot maximaal 45 meter.

TEC 50

Focus op je planning met gebruik van 2 deco-gassen/stages. Je gebruikt van nitrox tot 100 procent zuurstof in je stages. je hebt onbeperkte deco-tijden en je duikt volgens je multi-gas computer (je tabellen zijn back-up planningen. Er worden 2 versnelde deco-duiken gemaakt waarbij je tot een maximum van 50 meter mag duiken.

Voorvereisten PADI Tec Cursus

Tec 40: Je bent minimaal 18 jaar, PADI Advanced Open Water-. Nitrox- en Diep Diver. Je hebt minimaal 30 duiken gelogd en minimaal 10 duiken met Nitrox gemaakt en minimaal 10 duiken naar 30 meter.
Tec 45: Tec 40 duiker, plus PADI Rescue Duiker en je hebt minimaal 50 gelogde duiken, waarvan 12 met Nitrox en minimaal 6 duiken dieper dan 30 meter.
Tec 50: Tec 45 duiker en minimaal 100 duiken gemaakt en gelogd, waarvan minstens 20 duiken met verrijkte lucht naar dieptes van meer dan 18 meter en 15 duiken dieper dan 30 meter.

Benodigde Cursus materialen voor alle drie de cursussen:

Tec Deep Crewpack. Dit pakket koop je bij de TEC 40 cursus en gebruik je ook tijdens de TEC 45 en 50 cursus.
Voor alle PADI TecRec cursussen dien je een Medische Verklaring van een arts te overleggen, niet ouder dan 12 maanden bij certificering. Verder dien je de Tec Diver Statement of Understanding te ondertekenen. Dit document wordt met het TEC Deep Crewpack meegeleverd.

Cursus duur: 3 dagen, 4 duiken. Heb je meer duiken nodig, dan plannen we die samen in.

Prijs Tec 40: € 499,00 inclusief Tec Uitrusting en certificaat.
Prijs Tec 45: € 499,00 exclusief uitrusting, inclusief certificaat.
Prijs Tec 50: € 549,00 exclusief uitrusting, inclusief certificaat.
Decogassen worden apart in rekening gebracht. Zo ook extra benodigde duiken en huur van de uitrusting voor TEC 45 en 50.

Heb je een extra theorie-dag nodig in Egypte, dan wordt hier € 100,00 voor in rekening gebracht.

Discover Tec -> PADI Tec Cursus

Start je training in beschut water, probeer TEC uitrusting en oefen TEC Skills. We noemen dit Discover TEC. De eerste les in beschut water geeft je namelijk credit voor de TEC 40 cursus. Dus als je nog niet zeker weet of je de volledige cursus wilt boeken, begin je hiermee. De kosten zijn € 125,- inclusief gebruik van TEC uitrusting en vullingen. De kosten van de Discover Tec worden overigens voor 50% in mindering gebracht op het cursusgeld als je erna gelijk besluit om door te gaan voor Tec 40.

Cross over to PADI Tec 

tec divers Je bent al een TEC Duiker van een andere organisatie en je wilt ook getraind worden conform PADI TEC. Het is gemakkelijk om een cross over te doen naar PADI TEC. Chris zal je niveau checken en je skills herhalen die je tijdens je cursus hebt geleerd, alleen nu de PADI manier. Je krijgt ook een echte Technical Duik voor jou niveau en het TEC examen om je theorie op te frissen.

Ze geeft de cross over in 1 dag of in 2 dagen (ldit ligt aan wat je nog weet of kan). Bij de 2 daagse cross over cursus krijg je trouwens nog een extra TEC duik.

De prijs voor de 1 daagse cross over is: 159 euro.
Als je 2 dagen nodig hebt: 279 euro. (de groep is maximaal 3 studenten)

excl. TEC Deep Crew Pack en excl. TEC Uitrusting.

Voor TEC Instructeur Cursus, klik hier of mail Chris voor meer details.
Heb je interesse in de Tec Trimix 45-50 cursus, dit is nu ook mogelijk in Nederland. En er is op tec gebied nog veel meer mogelijk, zo ook gasblender cursus of Full Trimix cursus.

Padi tec cursus

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.