TecRec

tecrec

Sidemount Diver – de start naar een tecrec opleiding
Hoe leuk is het om op een andere manier te leren duiken. Veel duikers hebben gemak en plezier ondervonden als Sidemount Duiker. Je hoeft je flessen namelijk niet op je rug te dragen als je onderwater wilt zijn. Zo ook bovenwater. Bij het Sidemount duiken loop je niet met een zware fles op je rug voordat je het water ingaat. Je klikt ze in het water of zittend op de kant wel aan. Tijdens de Specialty Sidemount diver zal je alle voordelen leren kennen. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor de PADI Sidemount Diver Specialty. Of ga door voor Sidemount Diver Instructeur.

Tec Sidemount Diver
Ben je Sidemount duiker en wil je een stapje verder en heb je interesse in een TecRec Opleiding? Dan is Tec Sidemount Diver een mooie tussenstap. het kan ook zijn dat je al Tec Duiker bent en op een andere manier Tec ervaring wilt opdoen. Veel Tec Duikers stappen over naar Tec Sidemount omdat de logistiek en transport van flessen vaak veel makkelijker is. Je hebt je zware dubbelset niet meer nodig. Je leert duiken met maximaal zes flessen als je het aandurft (geen verplichting) en je koppelt ze stuk voor stuk aan en af. De cursus is een uitdaging en je kan ook doorgroeien naar Tec sidemount Instructeur. Je dient hiervoor Tec Instructeur te zijn of een combinatie van beiden te maken.

Ga de diepte in met PADI TecRec

Tec 40 Tec 45 and TEC 50
Wil je de diepte in en decompressie duiken maken? PADI heeft daar een mooi programma voor waar we elke keer een stapje verder gaan. Van tien minuten decompressietijd tot en met onbeperkte decompressietijden. Elke programma heeft vier duiken en heb je er meer nodig om te slagen, dan boek je er gewoon extra duiken bij. Voor de Tec 40 cursus heb je nog geen twinset nodig ook al is dat natuurlijk wel gaaf om mee te duiken. Zeker als je door wilt met Tec 45 en 50. In Nederland duiken we meestal in Vinkeveen en Oostvoorne voor de cursussen, in Egypte hebben we een huisrif waarbij je de 50 meter makkelijk kunt aantikken en ook kun je de Tec Duiken vanaf de boot doen in Ras Mohamed of Tiran duiken.

Wil jij naar nog diepere zeeën?

Tec Trimix Diver 
Is 50 meter diep nog niet genoeg voor je en wil je ook met Helium leren duiken, dan kies je voor Tec Trimix Diver. Als ervaren Tec Duiker ga je door voor het extreme. Je duikt op plekken waar anderen nooit zullen komen. De cursus is opgesplitst in Tec 65 en Full Trimix duiker. Je kunt ze apart volgen of direct voor Full Trimix duiker gaan. Tijdens de cursus kun je duiken maken tot maximaal 90 meter diep. Je zal Multigas Trimix Computers gebruiken en het is mogelijk om met vier deco-cylinders te duiken. Deze cursussen worden in Egypte gegeven. Het is ook mogelijk om de theorie in Nederland te doen en de duiken in Sharm el Sheikh. Ook bieden we de Trimix 45/50 specialty aan. Deze kan ook in Nederland gevolgd worden. Neem voor meer informatie contact op.

Gas Blender – Trimix Blender
Wil je zelf je gasmengsel maken en opgeleid worden tot gekwalificeerde Nitrox Gas Blender? In de Gas Blender cursus leer je hoe je voor jezelf of voor klanten Nitrox mengsels kunt maken. De theorie behandelt de fysieke en operationele eigenschappen van zuurstof, de risico’s en de omgang met zuurstof. Uiteraard leer je ook verschillende vulmethodes en hoe je de juiste berekeningen maakt voor het vullen. Als je in een duikshop werkt waar ze ook helium hebben, dan kun je na de Trimix Blender cursus ook mengsels maken voor Trimix Duikers. Hoe gaaf is dat. Je kunt de cursussen apart volgen of als Gas en Trimix Blender Combo. 

Er zijn nog meer mogelijkheden

Self Reliant Diver
Voor ervaren duikers die foto’s onderwater maken is de Self Reliant Specialty (sommige noemen het Solo Duiken) een uitkomst daar. Ook is deze specialty geschikt voor PADI Instructeurs en Divemasters daar zij eigenlijk “alleen” duiken tijdens het lesgeven. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij naar een nieuwe uitdaging zoekt of een stap richting  het Tec Duiken wilt maken. Het is een voorloper op een Tecrec opleiding. Je leert onder andere problemen in je eentje op te lossen en er wordt ingegaan op je luchtverbruik en wat je allemaal extra meeneemt onderwater. Wel dien je minimaal 100 duiken te hebben alvorens je kunt deelnemen aan deze specialty. Je kunt na het volgen van deze specialty duiken plannen en alleen uitvoeren.

Tec Deep Instructeur – de ultieme TecRec opleiding
Als PADI Instructeur wil je natuurlijk groeien. Je kunt kiezen voor het pad naar IDC Staff Instructeur of je wilt Tec instructeur worden. Je hebt al de Tec 50 cursus gevolgd en de nodige decompressie duiken gemaakt. Als je aan alle eisen voldoet kun je nu op voor Tec Instructeur of Tec Diep Instructeur. Ook loop je daarna mee met een Tecrec opleiding om je te kwalificeren als volwaardig Tec Diep Instructeur. Er zijn er niet veel van deze instructeurs, dus uitdaging genoeg voor je om daarna les te geven in het Tec Duiken.  ✔

tecrec

Tec 40: start 1 mei 2023 in Nederland

PADI TecRec Dossier 2013 van TEC Trimix Instructor Trainer Chris.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.