PADI Instructeurs Examen

Wat is het PADI Instructeurs Examen (IE)?

Het PADI Instructeurs Examen vindt plaats na het IDC en wordt geëxamineerd door onafhankelijke examinatoren die door PADI aangewezen zijn (dit zijn ook Course Directors). Het examen vindt plaats op diverse locaties en duurt 2 dagen. Je kunt kiezen in welke taal je het examen wil doen. Tijdens de IDC bereidt Chris je volledig voor op het PADI Instructeurs examen zodat je geen verrassingen krijgt. De examens in 2023 vinden kort plaats na de IDC. Het examen bestaat uit vier segmenten die elk voor 25 procent meetellen. Voor elk onderdeel dien je te slagen om de titel PADI Instructeur te verdienen.

Vier segmenten van het PADI Instructeurs Examen

  1. Theorie-examen van de Duik Theorie en de Algemene richtlijnen van de PADI Instructeur Manual.
  2. Prescriptive teaching presentatie (lesgeven in de klas).
  3. Beschut Water teaching presentatie en demonstratie van vijf watervaardigheden (in het zwembad).
  4. Open Water teaching presentatie en Rescue Skill 7 (mond op mond of mond op pocket masker in het buitenwater).

PADI Examen

Tijdens de PADI IDC krijg je van Chris een counselingsgesprek om te zien of je klaar bent voor het examen.  Als je er klaar voor bent, laat je zien wat je geleerd hebt en rond je alle onderdelen succesvol af. En dan ben je een PADI Open water Scuba Instructeur. Mocht het voorkomen, dat je de eerste keer voor een onderdeel van het examen niet slaagt, dan kun je kosteloos (delen van) de volgende IDC volgen. Zo bereid je je wederom goed voor, als je voor dat onderdeel weer naar het PADI Examen gaat. Je betaalt uitsluitend een deel van de examenkosten aan PADI. Veel succes en natuurlijk slaag jij de eerste keer als je de hele IDC bij Chris gevolgd hebt. 

Na het Instructeurs Examen 

Direct na het Examen geven we het MSDT programma (vijf instructeurs Specialties naar keuze), zodat je ook les kunt geven in deze PADI Specialties. Zo ben je gelijk een waardevolle Instructeur en uitstekend inzetbaar. Kies daarom voor het IDC Gold pakket!

Extra info

Er is een mogelijkheid om je op het theorie examen nog beter voor te bereiden. Dit kan door het volgen van de Specialty Advanced Dive Theory. Deze specialty is speciaal ontworpen voor duikers die het Pro-pad gaan bewandelen. Ben jij aankomend Divemaster of Instructeur, volg deze specialty in vier avonden alvorens je deelneemt aan je vervolgopleiding.

Volg je PADI IDC in Egypte, Nederland of België en word PADI Instructeur


PADI IDC

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.