PADI Specialty Instructeur

Als PADI Instructeur wil je bij blijven leren. Bekijk hieronder alle keuzes die Course Director Chris biedt. Uiteraard kun je ook de specialty zelf volgen als je die nog niet hebt want CD Chris biedt de nodige combo’s aan. Dan leer je nog beter om zelf in de Instructeurs Specialty les te geven.

PADI Adaptive TeachingPADI Adaptive Techniques Specialty

Leer de juiste technieken om met mensen met een handicap te duiken. Hoe is het om zonder vinnen te duiken? Check je drijfvermogen wanneer je benen niet werken. Gebruik speciale handschoenen en meer. Nu kunnen Open Water divers Adaptive Support Diver worden en hun buddy helpen als die geen been, arm of slecht werkende spieren heeft. Een duiker met een beperking waardeert je ondersteuning. Tijdens de Adaptive Techniques Specialty (voor DM en hoger), leer je technieken die je kan gebruiken tijdens je duiklessen. Chris biedt de Instructeur Specialty Adaptive Techniques, samen met student niveau als combo aan. Je krijgt de duiken voor de student Adaptive Support Duiker Specialty en Adaptive Techniques Specialty, je doet workshops en daarna doe je de briefing en een duik voor de Instructeurs Specialty. PADI Adaptive Support Diver Specialty € 179,00 – PADI Adaptive Techniques Diver Specialty € 249,00 – Specialty Instructeur Adaptive Techniques Diver € 179,00 – Combo Student en Instructeur level Adaptive Techniques € 379,00

Specialty Advanced Dive TheoryAdv Dive Theory

Wil jij je verder verdiepen in de duiktheorie dan is dit echt iets voor jou. De specialty bestaat uit 5 modules in 3 tot 5 avonden en is geschikt voor duikers vanaf Advanced Open Water tot en met Divemaster. We behandelen hier de fysica, fysiologie, de uitrusting, het ontstaan van duiktabellen en de omgeving met duikvaardigheden. uiteraard verwachten we wel wat voorbereidingen van je die je met het Diving Knowledge Workbook en het Advanced Open Water boek kan maken. De Specialty kost € 199 euro.

Boot Duiken Specialtybootduiken

Bootduiken maak je vaak in het buitenland. Hoe ga je te water en hoe vind je de boot terug. Leer dat je open water scuba diver studenten want die willen niet alleen in Nederland duiken. Ook in Nederland is bootduiken natuurlijk mogelijk en dan willen je studenten ook weten waar ze aan toe zijn. Met een zodiac de Oosterschelde op of heerlijk in Vinkeveen duiken op een plek waar andere duikers niet komen. Vanaf 3 personen wordt de specialty al ingepland. Bootduik Specialty € 179,00 – Instructeur Bootduikspecialty € 149,00. Combo Student/Instructeur € 299,00 De Bootkosten zijn niet inbegrepen, deze zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Specialty Instructeur Diep duikendiep

Zoek jij liever de diepte op of wil jij je cursisten voorbereiden op Technisch duiken? Dan is het een must om te leren hoe les te geven in de de technieken die bij de Specialty Diep duiken horen.  We gaan kijken naar drukverschillen, de kleuren die veranderen, het denkvermogen en op diepte navigeren. uiteraard is er een verplichte veiligheidsstop bij elke duik want veiligheid staat voorop. Diep duik Specialty € 189,00 – Specialty Instructeur Diep Duiken € 179,00. Combo Student/Instructeur € 319,00

Digitale Onderwater Fotografie (ook voor DM)DUP

Foto’s maken onderwater, daar moet je niet alleen een goed drijfvermogen voor hebben, je wilt ook mooie composities schieten. Wat is het onderwerp wat je wilt fotograferen? Waar plaats je dit? Maak je verticale of horizontale foto’s? Leer je studenten hoe, als ze net een camera hebben gekocht, deze op de juiste wijze te gebruiken en te onderhouden. Beter 30 van de 100 foto’s niet blauw, dan maar 10 foto’s. De DUP Specialty kost € 189,00 De Digitale Onderwaterfotografie Instructeur € 149,00. Combo Student/Instructeur DUP € 299,00

Dive against debrisDive Against Debris Specialty Instructeur

Laat je cursisten aan het milieu denken en beloon ze voor het helpen met opruimen van de onderwaterwereld. Zeventig procent van de aardbol is water en dat moeten we beschermen. In de Instructeur Specialty Dive Against Debris leer je hoe je milieu vriendelijke activiteiten organiseert en hoe je mensen bewust maakt van wat er met onze zeeën gebeurt en hoe je ze kan veranderen. Uiteraard wil je dit overbrengen op jouw studenten. Dive Against Debris Specialty € 149,00 Instructeur Specialty € 149,00 – Als Combo 249,00. Kijk ook eens op de pagina van Project Aware voor meer info over natuur behoud onderwater.

Instructeur Specialty Droogpak duikendroogpak

Het is fijn als je het hele jaar door kan duiken. Wissel je wetsuit om voor een droogpak en leer jouw cursisten hoe het is om je pak te vullen met lucht in je droogpak terwijl je duikt. Leer ze hun drijfvermogen onder controle te krijgen, hoe je in nood het pak ontlucht en hoe je het pak beschermt als het niet gebruikt wordt. De nodige games komen ook aan de orde. Verder kijken we ook naar het onderhoud van het droogpak. De Droogpak Specialty kost € 189 en de Instructeurs Specialty € 149 euro. Uiteraard kun je ook de combo volgen, Student/instructeur € 289,00. Voor brevettering als instructeur heb je 10 droogpak duiken nodig. Daar kom je in Nederland zo aan. Heb je nog geen eigen droogpak, dan kun je er een huren tegen 35 euro per dag. Voor de zwembadsessie betaalt je 25 euro.

dpv specialty instructeurDPV (scooter duiken)

Hoe gaaf is het om grote duikstekken in een duik te zien terwijl je daarna super relaxed het water uitkomt. Je hoeft nauwelijks te vinnen, alleen een beetje te sturen. Deze Instructeur Specialty bieden we tegenwoordig ook aan in Nederland en niet alleen in Sharm el Sheikh, want wie wil er nu niet een rondje Vinkeveen maken en leuke wrakjes tegenkomen. De Specialty kost € 179 en voor Specialty Instructeur € 149. Let op, dit is zonder de huur voor de scooter a 75 euro per dag.

Emergency O2 Provider (ook voor DM)

zuurstof koffer

Elke duik nemen we de zuurstofkoffer mee. Weet iedereen aan de kant wel hoe je zuurstof moet geven bij een duikongeval? Als Divemaster of Instructeur wil je cursisten natuurlijk hierin opleiden zodat ze zuurstof kunnen geven als er een duikongeval optreedt. Alle fijne kneepjes van verschillende zuurstofsystemen worden je bijgebracht zodat jij diverse zuurstof flessen in elkaar kan zetten en in alle systemen kunt lesgeven. Geef deze cursus samen met de Rescue cursus. Je biedt jouw cursisten dan een nog mooiere les aan. Zowel de student opleiding als de Instructeurs opleiding Emergency Oxygen Provider wordt drie maal per jaar ingepland. De Emergency )2 Provider cursus kost € 119,00, de Instructeurs opleiding € 149,00 – als combo € 259,00 Wil je je nog verder verdiepen, dan kun je ook overstappen naar de NIKTA MOP cursus of MOP Instructeur Opleiding. Zo kun je ook andere doelgroepen met zuurstof helpen.  

Enriched Air Nitrox Specialty Instructeur

EAN, of te wel Enriched Air Nitrox wordt veel op vakanties gebruikt daar er vaak dieper dan in Nederland gedoken wordt en de stikstof in het lichaam dus sneller wordt opgebouwd. Leer je cursisten waarom het dan belangrijk is om met Nitrox te duiken en hoe ze zelf het mengsel kunnen analyseren zodat ze langer op diepte kunnen blijven. De meest gebruikelijke mengsels zijn Nitrox 32 en Nitrox 36. Er zijn mengsels mogelijk tot en met 40% zuurstof. De cursus kan met en zonder duiken gegeven worden. Zonder duiken kost de Nitrox Specialty € 119 (optioneel met duiken € 199. De Instructeurs Specialty kost € 149 en volg je de combo student en instructeur achter elkaar dan betaal je slechts € 249,00.

Gasblender idcchrisGasblender en Trimix Blender

Gebruik je Nitrox en wil je leren dit zelf te blenden? Dit kan tijdens de Gasblender cursus. Zo kun jij voor je studenten gemakkelijk Nitrox op voorraad hebben nadat je deze cursus hebt gevolgd. Ook kun je Gasblender Instructeur worden, zodat je je cursisten leert hoe ze zelf het Nitrox mengsel kunnen maken. Verder is er de optie om Trimix Blender te worden want als jij werkt bij een duikschool waar ze mengen met Helium om technische duiken te maken, kun je helpen als je deze opleiding hebt gevolgd. De Gasblender kost € 179 en Trimix Blender € 129. Volg je ze beiden achter elkaar dan is deze Specialty € 299. Hierna heb je de mogelijkheid om door te gaan voor Instructeur. Neem hierover contact op.

Multilevel en Computer

Deze Specialty is zeker nuttig voor degene die de voorlopers van de Computer uitgebreid wil leren, RDP en Wheel komen beide aan de orde en je gaat ook Multilevel duiken maken. Daar iedereen nu met een computer duikt wordt deze specialty niet meer door PADI gepromoot. Als je van nostalgie houdt kun je deze nog steeds bij Course Director Chris volgen. En eerlijk gezegd is deze Specialty ook erg leuk en nuttig voor kandidaten die het Pro pad op willen. De Specialty kost € 179 euro.

Nachtduik Specialty Instructeurspecialty nacht duiken

Hoe gaaf is het om, zodra het donker wordt, het water in te gaan en je cursisten een totaal andere onderwaterwereld kan laten zien. Communicatie bij nacht is een van de onderwerpen die we uitgebreid bespreken tijdens deze Instructeurs Specialty. Ook verandert het onderwaterleven bij nacht en je leert dit aan je cursisten uit te leggen. De Specialty kost € 199 en de Instructeurs Specailty € 149. heb je nog geen lamp, dan kun je die huren.

Onderwater Navigatienavigatie

En dan volg je op vakantie een gids die je de mooie plekjes onderwater laat zien, super. En dat wil je dan thuis samen met je buddy ook doen. Hoe vind ik nu de weg terug naar huis als ik meerdere objecten wil vinden onderwater? In deze specialty leer je meerdere manieren van navigeren, zowel met kompas als met natuurlijke navigatie. De specialty heeft drie duiken en als Specialty instructeur doe je een duik.

Onderwater Naturalist

Houd jij ook zo van de natuur? Kun jij onderscheid maken tussen planten en dieren, wie leeft er met elkaar, wie gebruikt een ander? Dan is deze Specialty echt iets voor jou om te geven. Heb je hem zelf nog niet gevolgd, dan kun je hem ook als combo volgen. De cursus Onderwater Naturalist kost 179 euro, de Instructeurs Specialty 149 euro, als combo 279 euro.

Onderwater Video

rnli Specialty InstructeurRNLI Sea Survival

Als je op zee in gevaar bent, weet wat je moet doen, maak een verschil tussen leven en dood. Je kunt sneller gered worden of je voorkomt de gevaren en je zorgt ervoor dat je de juiste uitrusting bij je hebt en meer ….. Deze Specialty is er voor zowel Open Water Duikers als voor meer ervaren duikers en ook voor PADI Pro’s want je leert namelijk allerlei nieuwe vaardigheden. de Specialty RNLI Sea Survival kost ¤ 179 en voor Instructeur kost dit € 149. Uiteraard is er een combo mogelijk.

specilaty instructeur sidemountSpecialty Instructeur Sidemount

Een van de favorieten van Chris. Gestroomlijnd met 2 flessen duiken, of meer want er is ook de mogelijkheid tot Tec Sidemount diver waar je met maximaal 6 flessen leert te duiken. De Sidemount Specialty kost € 299. Boek nu de combo student en Instructeur Sidemount duiken. Sidemount is ook een oplossing voor cursisten met rugklachten, we vertellen je de diverse technieken hoe het water in te gaan.

Self Reliant Duiker (Solo Duiker)Self Reliant

Wil je Divemasters je boei voor de CESA vast laten maken of fotografen opleiden om alleen het water in te gaan, word dan Specialty Instructeur Solo diving. We hebben hier speciale combo pakketten voor waarbij je eerst zelf als Self Reliant Diver wordt opgeleid. Ook bereid deze Specialty je voor naar de eerste stap in het Technisch duiken. De Instructeurs Opleiding kost 299 euro. Ben je nog geen Self Reliant Diver, dan volg je de combo voor 449 euro.

AWAREShark Conservation Specialty Instructeur

Ben je bang voor haaien of houd je er juist van? Wil je meer over ze te weten komen? Schrijf je in voor de AWARE Shark Conservation Specialty-cursus. Dit kan al vanaf 12 jaar. Je ontdekt wat de functie van haaien is in het mariene ecosysteem en in de economie. Je komt meer te weten over de oorzaken van de afname van haaienpopulaties en wat jij kunt doen om een gepassioneerde haaibeschermer te worden. Haaien hebben je nodig! De specialty kost € 179 en voor Instructeur betaal je € 149. Wist je trouwens dat dit een Aware Specialty  is.

driftduiken idcchris

Stroming-duiken / Drift duiken

In Nederland of in het buitenland lekker met de stroom mee? Alleen wanneer stap ik nu het water in? Hoe herken ik de stroming, waar vind ik de juiste getijde tabellen, wat is een ‘Negative Entry’ en nog veel meer. Tijdens de Instructeurs Specialty krijg je alle informatie zodat je met je cursisten mooie drift-duiken kunt maken. Wil je de specialty eerst als student volgen? Ook dat kan. De Specialty kost 179 euro en de Instructeurs Specialty Drift duiken 149 euro, als combo 279 euro.

TEC Duiker 40/45/50

TEC Sidemount Duiker

Trimix 45 of Trimix 50

Trimix 65 of Full Trimix

Uitrusting Specialist

Visherkenningvisherkenning

Wat mooi zijn die vissen, alleen hoe heten ze? Je gaat minimaal tien namen en vis families leren tijdens deze interessante Specialty. Vissen in zoet water, in zout water en de vissen van de Rode Zee worden besproken. De Specialty kost € 179 en de Instructeurs Specialty € 149. Ga mee naar Zeeland waar we de vissen gaan ontdekken. Als combo betaal je slechts € 299

wrak duiken

Wrakduiken

Als je naar een wrak kijkt ontdek je geschiedenis. denk bijvoorbeeld aan de Thistlegorm, een wrak uit de tweede wereld oorlog. Of het wrak nu opzettelijk of per ongeluk is gezonken, de duiken zijn onweerstaanbaar. Via de wrakduik specialty leer je vaardigheden om op een wrak te navigeren, om een tekening te maken van een wrak en welk wrak je wel of niet in kunt gaan. Je maakt vier duiken tijdens deze Specialty en hij kost € 219 en de Instructeurs Specialty kost € 179. Wil je de combo volgen, neem dan contact op en we gaan meerdere wrakken bezichtigen.

zoeken en bergenZoeken en Bergen

En nu is er iets overboord gegaan en wil je het terug vinden of iemand is zijn lood verloren en je moet hem helpen zoeken. Je leert diverse knopen leggen. Je gaat verschillende zoekpatronen uitvoeren. Uiteraard ga je met een hefballon aan de slag om het voorwerp veilig naar boven en aan de kant te brengen, van klein tot groot. Voor de Specialty ben je Advanced duiker en minimaal 12 jaar. De Specialty heeft vier duiken en kost € 219. De instructeurs Specialty kost € 179. Als combo is dit te volgen voor € 379.

Voor meer info: PADI Specialties. Kies voor het MSDT pakket en volg vijf Instructeurs Specialties in drie tot vier dagen. Volg een van de pakketten. Klik hier voor diverse data. Natuurlijk zijn andere opties mogelijk, geheel volgens jouw wensen.

Je kunt natuurlijk ook de diepte in en een van de TEC opleidingen volgen, ook voor Tec Deep Instructor en Trimix Instructeur kun je bij Chris terecht.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.