Specialty Instructeur

Hoe leuk is het om les te geven met veel variatie? Als PADI Instructeur wil je ook bij blijven leren. Bekijk hieronder alle keuzes die Course Director Chris aanbiedt. Uiteraard kun je ook de specialty zelf volgen als je die nog niet hebt want CD Chris biedt de nodige combo’s aan. Dan leer je nog beter om zelf in de Instructeurs Specialty les te geven. Alle onderstaande student specialties zijn inclusief certificaatkosten, alle instructeurs specialties zijn excl. PADI Applicatie fees. In 2023 zijn deze 48 euro per Instructeur Specialty wanneer je opgeleid bent door een CD.

PADI Adaptive TeachingPADI Adaptive Techniques Specialty

Leer de juiste technieken om met mensen met een handicap te duiken. Hoe is het om zonder vinnen te duiken? Check je drijfvermogen wanneer je benen niet werken. Gebruik speciale handschoenen en meer. Nu kunnen Open Water duikers Adaptive Support Diver worden en hun buddy helpen als die een fysieke of mentale beperking heeft. Een duiker met een beperking waardeert je ondersteuning. Tijdens de Adaptive Techniques Specialty (voor DM en hoger), leer je technieken die je kan gebruiken tijdens je duiklessen. Chris biedt de Instructeur Specialty Adaptive Techniques, samen met student niveau als combo aan. Je krijgt de duiken voor de student Adaptive Support Duiker Specialty en Adaptive Techniques Specialty.  Je doet workshops en daarna doe je de briefing en een duik voor de Instructeurs Specialty. PADI Adaptive Support Diver Specialty € 179,- PADI Adaptive Techniques Diver Specialty € 249,- Specialty Instructeur Adaptive Techniques Diver € 179,- Combo Student en Instructeur level Adaptive Techniques € 379,-.

Specialty Advanced Dive TheoryAdv Dive Theory

Wil jij je verder verdiepen in de duiktheorie dan is dit echt iets voor jou. De specialty bestaat uit vijf modules in drie tot vijf avonden en is geschikt voor duikers vanaf Advanced Open Water tot en met Divemaster. We behandelen hier fysica, fysiologie, uitrusting, het ontstaan van duiktabellen, de omgeving en duikvaardigheden. Uiteraard verwachten we wel wat voorbereidingen van je die je met het Diving Knowledge Workbook en het Advanced Open Water boek kan maken. De Specialty kost € 199,-.

Boot Duiken Specialty Instructeurbootduiken

Bootduiken maak je vaak in het buitenland. Hoe ga je te water en hoe vind je de boot terug. Leer dat aan je open water scuba diver studenten want die willen niet alleen in Nederland duiken. Ook in Nederland is bootduiken natuurlijk mogelijk en dan willen je studenten ook weten waar ze aan toe zijn. Met een zodiac de Oosterschelde op of heerlijk in Vinkeveen duiken op een plek waar andere duikers niet komen. Vanaf drie personen wordt de specialty al ingepland. Bootduik Specialty € 179,- Instructeur Bootduik Specialty € 149,-. Combo Student/Instructeur € 299,-. De Bootkosten zijn niet inbegrepen, deze zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Specialty Instructeur Diep duikenspecialty instructeur

Zoek jij liever de diepte op of wil jij je cursisten voorbereiden op Technisch duiken? Dan is het een must om te leren hoe les te geven in de technieken die bij de Specialty Diep duiken horen.  We gaan kijken naar drukverschillen, de kleuren die veranderen, het denkvermogen en op diepte navigeren. Vanzelfsprekend is er een verplichte veiligheidsstop bij elke duik want veiligheid staat voorop. Diep duik Specialty € 229,- inclusief student boekje. Specialty Instructeur Diep Duiken € 199-. Combo Student/Instructeur € 359,-.

Digitale Onderwater Fotografie (ook voor DM)Specialty Instructeur

Foto’s maken onderwater, daar moet je niet alleen een goed drijfvermogen voor hebben, je wilt ook mooie composities schieten. Wat is het onderwerp wat je wilt fotograferen? Waar plaats je dit? Maak je verticale of horizontale foto’s? Leer hoe je meer kleur in je foto’s krijgt onderwater. Leer je studenten hoe, als ze net een camera hebben gekocht, deze op de juiste wijze te gebruiken en te onderhouden.  De Digitale Onderwater Fotografie Specialty kost € 189,- inclusief student boekje. De Digitale Onderwaterfotografie Instructeur € 159,-. Combo Student/Instructeur DUP € 309,-.

Dive against debrisDive Against Debris Specialty Instructeur

Laat je cursisten aan het milieu denken en beloon ze voor het helpen met opruimen van de onderwaterwereld. Zeventig procent van de aardbol is water en dat moeten we beschermen. In de Instructeur Specialty Dive Against Debris leer je hoe je milieuvriendelijke activiteiten organiseert. Ook leer je mensen bewust worden van wat er met onze zeeën gebeurt en hoe je de mentaliteit van mensen kan veranderen. Uiteraard wil je dit overbrengen op jouw studenten. Dive Against Debris Specialty € 149,00 Instructeur Specialty € 159,- Als Combo € 279,-. Kijk ook eens op de pagina van Project Aware voor meer info over natuur behoud onderwater.

Instructeur Specialty Droogpak duikenspecialty instructeur droogpak duiken

Het is fijn als je het hele jaar door kan duiken. Wissel je wetsuit (natpak) om voor een droogpak (drysuit) en leer jouw cursisten hoe het is om je droogpak te vullen met lucht terwijl je duikt. Leer ze hun drijfvermogen onder controle te krijgen, hoe je in nood het pak ontlucht. De nodige spelletjes komen tijdens deze specialty ook aan de orde. Verder kijken we ook naar het onderhoud van het droogpak. De Droogpak Specialty kost € 189,- inclusief boekje en de Instructeur Specialty € 159,-. Uiteraard kun je ook de combo volgen, Student/Instructeur € 309,-. Voor brevettering als instructeur heb je 10 droogpak duiken nodig. Daar kom je in Nederland zo aan. Heb je nog geen eigen droogpak, dan kun je er een huren tegen € 35,- per dag. Voor de zwembadsessie betaal je € 25,- voor het droogpak.

Instructeurs Specialty DPVDPV (scooter duiken)

Leer onderwater met een DPV (diver propulsion vehicle), oftewel een onderwater scooter om te gaan. Hoe gaaf is het om grote gebieden af te leggen in een duik, terwijl je daarna super relaxed het water uitkomt. Je hoeft nauwelijks te vinnen, alleen een beetje te sturen. Deze Instructeur Specialty bieden we tegenwoordig ook aan in Nederland en niet alleen in Sharm el Sheikh, want wie wil er nu niet een rondje Vinkeveen maken en leuke wrakjes tegenkomen. De Specialty kost € 179,- en voor Specialty Instructeur € 159,-. De combo student/Instructeur kost € 299.- Let op, dit is zonder de huur voor de scooter a € 75,- per dag.

Emergency O2 Provider (ook voor Divemaster)

zuurstof koffer

Elke duik nemen we de zuurstofkoffer mee. Weet iedereen aan de kant wel hoe je zuurstof moet toedienen bij een duikongeval? Als Divemaster of Instructeur wil je cursisten natuurlijk hierin opleiden zodat ze zuurstof kunnen geven in geval van nood. Alle fijne kneepjes van verschillende zuurstofsystemen worden je bijgebracht zodat jij diverse zuurstof flessen in elkaar kan zetten en in alle systemen kunt lesgeven. Het is leuk om deze cursus samen met de Rescue cursus te geven. Je biedt jouw cursisten dan een nog mooiere les aan. Zowel de student opleiding als de Instructeurs opleiding Emergency Oxygen Provider wordt drie maal per jaar ingepland. De Emergency Oxygen Provider cursus kost € 119,- inclusief studentboekje. De Instructeurs opleiding € 159,- als combo € 259,-. Voor verdere verdieping kun je ook overstappen naar de NIKTA MOP cursus of MOP Instructeur opleiding. Zo kun je ook andere doelgroepen met zuurstof helpen. Denk hierbij aan EHBO-ers in de evenementenzorg en BHV-ers in de Industriële sector , zwemleraren, etc. etc.

nitrox analyzerEnriched Air Nitrox Specialty Instructeur

EAN, oftewel Enriched Air Nitrox wordt veel op vakanties gebruikt omdat er vaak dieper dan in Nederland gedoken wordt. Hierdoor wordt stikstof in het lichaam sneller opgenomen. Leer je cursisten waarom het belangrijk is om met Nitrox te duiken en hoe ze zelf het mengsel kunnen analyseren zodat ze langer op diepte kunnen blijven. De meest gebruikelijke mengsels zijn Nitrox 32 en Nitrox 36. Er zijn mengsels mogelijk tot en met 40% zuurstof. De cursus kan met of zonder duiken gegeven worden. Zonder duiken kost de Nitrox Specialty € 119,- inclusief student boekje (optioneel met duiken € 199,-). De Instructeur Specialty kost € 159,- .Volg je de combo student en instructeur achter elkaar dan betaal je € 259,00 zonder duiken en € 329,- met twee duiken.

Gasblender idcchrisGasblender en Trimix Blender

Gebruik je Nitrox en wil je leren dit zelf te blenden? Dit kan tijdens de Gasblender cursus. Zo kun jij voor je studenten gemakkelijk Nitrox op voorraad hebben nadat je deze cursus hebt gevolgd. Ook kun je Gasblender Instructeur worden, zodat je je cursisten leert hoe ze zelf het Nitrox mengsel kunnen maken. Verder is er de optie om Trimix Blender te worden want als jij werkt bij een duikschool waar ze mengen met Helium om technische duiken te maken, kun je helpen als je deze opleiding hebt gevolgd. De Gasblender kost € 179,- en Trimix Blender € 149,-. Volg je ze beiden achter elkaar dan is deze Specialty € 299,-. Hierna heb je de mogelijkheid om door te gaan voor Instructeur. Neem hierover contact op met Chris. De Instructeur Specialties zijn apart voor € 199,- te boeken of als combo voor € 349,-.

KNRM Sea Survival- RNLI Sea Survivalrnli Specialty Instructeur

RNLI staat voor Royal National Lifeboat Institution. De RNLI Sea Survival Specialty is in samenwerking met PADI ontworpen. Deze is overgenomen door de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) vandaar dat je nu ook de naam KNRM Sea Survival Specialty tegenkomt. Als je op zee in gevaar bent, weet wat je moet doen. Dit maakt een verschil tussen leven en dood. Je kunt sneller gered worden of je voorkomt de gevaren en je zorgt ervoor dat je de juiste uitrusting bij je hebt en meer ….. Deze KNRM Sea Survival Specialty is er voor zowel Open Water Duikers als voor meer ervaren duikers en ook voor PADI Pro’s want je leert namelijk allerlei nieuwe vaardigheden. De Specialty KNRM / RNLI Sea Survival kost € 179,- en voor Instructeur kost dit € 159,-. Uiteraard is er een combo mogelijk en deze komt neer op € 299,-. 

Multilevel en Computer

Deze Specialty is zeker nuttig voor degene die de voorlopers van de Computer uitgebreid wil leren. De Recreational Dive Planner (RDP) en het Wheel komen beide aan de orde en je gaat ook Multilevel duiken maken. Omdat iedereen nu met een computer duikt wordt deze specialty niet meer door PADI gepromoot. Als je van nostalgie houdt kun je deze nog steeds bij Course Director Chris volgen. En eerlijk gezegd is deze Specialty ook erg leuk en nuttig voor kandidaten die PADI Pro willen worden. Het is ook een handige voorbereiding als je je wil verdiepen in Technisch duiken waarbij je ook met tabellen en multilevel duiken te maken hebt. De Specialty kost € 179,-.

Nachtduik Specialty Instructeurspecialty nacht duiken

Hoe gaaf is het om, zodra het donker wordt, het water in te gaan en je cursisten een totaal andere onderwaterwereld te laten zien. Je zal vissen tegen komen die je anders niet bij daglicht zult zien en soms zie je vissen jagen, die overdag slapen. Als je bij nacht duikt, lijkt het wel alsof je op een andere planeet duikt. Communicatie bij nacht is één van de onderwerpen die we uitgebreid bespreken tijdens deze Instructeur Specialty. De Specialty kost € 199,- en de Instructeur Specialty € 159,-.  De Combo kost € 329,-. Heb je nog geen lamp, dan kun je die uiteraard huren.

Onderwater Navigatienavigatie

En dan volg je op vakantie een gids die je de mooiste plekjes onderwater laat zien, super. Natuurlijk wil je dat thuis samen met je buddy ook doen. Hoe vind ik nu de weg terug naar huis als ik meerdere objecten wil vinden onderwater? In deze specialty leer je meerdere manieren van navigeren, zowel met kompas als met natuurlijke navigatie. De onderwater navigatie specialty is extreem handig als je duiken leidt in slecht zich. Je wilt je cursisten namelijk veilig aan de kant brengen. En als je cursisten samen laat duiken is het ook fijn als zij zelfstandig thuis komen. De navigatie specialty kost € 199,- en de Instructeur Specialty navigatie kost € 159,-. Samen zijn zij als combo te boeken voor € 329,-.

Onderwater Naturalistspecialty instructeur naturalist

Houd jij ook zo van de natuur? Kun jij onderscheid maken tussen planten en dieren, wie leeft er met elkaar, wie gebruikt een ander? Dan is deze Specialty echt iets voor jou om te geven. Heb je hem zelf nog niet gevolgd, dan kun je hem ook als combo volgen. De cursus Onderwater Naturalist kost 179,- en de Instructeurs Specialty € 159,-. Als combo € 309,-.

Onderwater Videoanthias

Heb jij studenten die zich verder willen verdiepen in het onderwater leven en hier video’s van willen maken, of wil je dit zelf? Wat voor camera zijn ook hebben, jij geeft de juiste tips tijdens de Onderwater Video Specialty aan hen door. Leer waar je jezelf onderwater plaats tijdens je opnames en let op de juiste lichtval. De Specialty onderwater video kost € 179,- en de Instructeurs Specialty kost € 159,-. Samen als combo zijn ze te volgen voor € 309,-.

sidemount

Sidemount Specialty Instructeur 

Eén van de favorieten van Chris. Gestroomlijnd met twee of meer flessen duiken want er is ook de mogelijkheid tot Tec Sidemount Diver waar je met maximaal zes flessen leert duiken. Je koppelt alle flessen los aan, waardoor je niet met een zware twinset op het land hoeft te lopen.  Sidemount is ook een oplossing voor cursisten met rugklachten. In plaats van één zware tank op je rug kun je met twee kleinere tanks aan je zijde duiken. We vertellen je de diverse technieken hoe het water in en uit te gaan. De Sidemount Specialty kost € 349,- inclusief uitrusting en voor de instructeurs opleiding betaal je € 329,- inclusief extra ervaringsduiken. Boek nu de combo student en Instructeur Sidemount duiken voor slechts € 579,-. Wil je meer info over de specialty sidemount duiker, klik dan hier.

Self Reliant Duiker of Solo DuikerSelf Reliant

Wil je je Divemasters je boei voor de CESA vast laten maken of wil je fotografen opleiden om alleen het water in te gaan, word dan Specialty Instructeur Solo diving. In deze cursus leer je zelfstandig zonder een buddy te duiken. Dit houdt in dat je extra uitrusting meeneemt tijdens je duik. Ook bereid de Self Reliant Specialty je voor naar de eerste stap in het Technisch Duiken. Voor deze specialty heb je wel minimaal 100 duiken nodig om aan te beginnen. De kosten voor deze Specialty zijn € 299,- Instructeurs Opleiding kost € 299,-. Ben je nog geen Self Reliant Diver, dan volg je de combo voor € 459,-.

Instructor Specialty Shark ConservationShark Conservation Specialty Instructeur

Ben je bang voor haaien of houd je er juist van? Wil je meer over ze te weten komen? Schrijf je in voor de AWARE Shark Conservation Specialty-cursus. Dit kan al vanaf 12 jaar. Je ontdekt wat de functie van haaien is in het mariene ecosysteem en in de economie. Je komt meer te weten over de oorzaken van de afname van haaienpopulaties en wat jij kunt doen om een gepassioneerde haaibeschermer te worden. Haaien hebben je nodig! De specialty kost € 179,- en voor Instructeur betaal je € 149,-. Wist je trouwens dat dit een Aware Specialty  is.

driftduiken idcchris

Stroming-duiken / Drift duiken

In Nederland of in het buitenland lekker met de stroom mee? Alleen wanneer stap ik nu het water in? Hoe herken ik de stroming, waar vind ik de juiste getijde tabellen, wat is een ‘Negative Entry’ en nog veel meer. Tijdens de Instructeurs Specialty krijg je alle informatie zodat je met je cursisten mooie drift-duiken kunt maken. Wil je de specialty eerst als student volgen? Ook dat kan. De Specialty kost € 179,- euro en de Instructeurs Specialty Drift duiken € 159,-, als combo € 279,-.

Uitrusting Specialistdroogpakreparatie

Heb je aan de waterkant weleens een probleem met een ademautomaat gehad? Of was je maskerbandje ineens gesprongen? Wat denk je van een gaatje in je droogpak? Wil jij al deze problemen op kunnen lossen of dit leren aan je eigen studenten, dan is de Equipment Specialty zeker iets voor jou. Deze interessante specialty leert je o.a. het correcte onderhoud van diverse uitrustingsstukken, de dagelijkse verzorging ervan en kleine reparaties uit te voeren. We behandelen ook de techniek achter complexe(re) uitrustingsstukken voor een beter inzicht in de werking van bijvoorbeeld de ademautomaat. Hoe meer je weet over hoe je duikuitrusting, duik je er ook veiliger en comfortabeler mee. Je betaalt voor zowel de Student- als Instructeur Specialty € 159,- en als combo € 269,-. 
 

Visherkenningvisherkenning

Wat mooi zijn die vissen, alleen hoe heten ze? Je gaat minimaal tien namen en vis families leren tijdens deze interessante Specialty. Na een duik hebben je studenten diverse vragen over het onderwaterleven. Alle kenmerken van vissen in zoet water als in zout water en de vissen van de Rode Zee worden in de visherkenning specialty besproken. Ga mee naar Zeeland of naar Egypte waar we de vissen gaan ontdekken. Leuk voor jezelf en voor je studenten. De Specialty kost € 179,- en de Instructeurs Specialty € 159,-.  Als combo betaal je slechts € 299,-.

wrak duikenSpecialty Instructeur Wrakduiken

Als je naar een wrak kijkt ontdek je geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de Thistlegorm, een wrak uit de Tweede Wereldoorlog. Of het wrak nu opzettelijk of per ongeluk is gezonken, de duiken zijn onweerstaanbaar. Via de wrakduik specialty leer je vaardigheden om op een wrak te navigeren, om een tekening te maken van een wrak en welk wrak je wel of niet in kunt gaan. Je maakt geweldige duiken tijdens deze Specialty om een wrak echt te leren kennen. Ook is het mogelijk om tijdens de specialty meerdere wrakken te bezichtigen. De Specialty kost € 219,- en de Instructeurs Specialty kost € 199,-. Wil je de combo volgen, dan betaal je € 359,-

zoeken en bergenZoeken en Bergen

En nu is er iets overboord gegaan en wil je het terug vinden of iemand is zijn lood verloren en je moet hem helpen zoeken. Je leert diverse knopen leggen. Je gaat verschillende zoekpatronen uitvoeren. Uiteraard ga je met een hefballon aan de slag om het voorwerp veilig naar boven en aan de kant te brengen, van klein tot groot. Voor de Specialty ben je Advanced duiker en minimaal 12 jaar. De Specialty kost € 219,-. De instructeurs Specialty kost € 199,-. Als combo is dit te volgen voor € 359,-.

Voor meer info: PADI Specialties. Kies voor het MSDT pakket en volg vijf Instructeurs Specialties in drie tot vier dagen. Volg een van de pakketten. Klik hier voor diverse data. Natuurlijk zijn andere opties mogelijk, geheel volgens jouw wensen.

Je kunt natuurlijk ook de diepte in en een van de TEC opleidingen volgen, ook voor Tec Deep Instructor en Trimix Instructeur kun je bij Chris terecht. ✔

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.