PADI IDC

wPADI IDC

Wat is de PADI IDC?

De PADI IDC bestaat uit een combinatie van Assistent InstructeurР(AI) en Open Water Scuba Instructeur (OWSI) cursus. Het is bedoeld om Divemasters op te leiden tot duikinstructeur. Na je IDC kun je overal ter wereld werken. Je leert lesgeven in het PADI Systeem en in het bijzonder in de PADI duikcursussen. Je maakt gebruik van je huidige kennis en vaardigheden die je toepast in het zwembad, het buitenwater en in de klas. Course Director Chris zal je tijdens de IDC voorzien van alle kennis die je nodig hebt om je carri̬re als duikinstructeur succesvol te beginnen.

Duik Instructeur Nederland

Als PADI Instructeur kun je mensen opleiden van DSD tot en met Divemaster. Alle programma’s hieromtrent komen tijdens de IDC aan de orde. Kom je als Duikinstructeur van een andere organisatie, dan is het ook mogelijk de PADI IDC te volgen via een Cross-Over. Tijdens de IDC leer je ook les te geven in de volgende Specialties: Peak Performance Buoyancy, Coral Reef conservation and Project Aware. Voor overige Specialties klik hier.

Na de IDC ga je naar het PADI Instructeurs Examen. Dit is een tweedaagse evaluatie door examinatoren van PADI. Na succesvolle afronding, ben je PADI Open Water Scuba Instructeur.

PADI IDC pakketten

Er zijn verschillende IDC pakketten: IDC Bronze, IDC Silver en IDC Gold.
IDC Bronze is het basis pakket. In de IDC Silver is de EFR instructeur Cursus inbegrepen en de IDC Gold heeft tevens vijf Instructeur Specialties. Alle pakketten zijn inclusief gratis voorbereidingsdag. Voor de kosten van de PADI IDC, klik hier.

Voorvereisten

  • PADI Divemaster of vergelijkbaar.
  • EFR certificaat, welke niet ouder dan 24 maanden.
  • Minimaal 6 maanden een gecertificeerde duiker.
  • Medische Verklaring getekend door een duikarts, maximaal een jaar oud, op het moment van het examen.
  • 100 gelogde duiken op het moment van het examen.
  • Ervaring in diep-, nacht- en navigatieduiken.
  • Minimaal 18 jaar oud.
  • EFR Instructeur.

Vereist papierwerk om deel te nemen aan de IDC

Cursus Materialen

Voor en tijdens de IDC zal je alle PADI materialen die je hebt gebruiken. Verder heb je je eigen uitrusting nodig zoals omschreven in de Instructeur manual en diverse andere benodigdheden. Zie hiervoor de materialen pagina.

PADI IDC Voorbereidingen

Als je je opgeeft voor de IDC is het een goed idee om zo snel mogelijk met je voorbereidingen te beginnen. Je kunt je praktisch en theoretisch voorbereiden op de IDC. Voor meer informatie kijk op de IDC voorbereidingen pagina. En wil je alvast een voorproefje van hoe je je skills kunt doen, hier is de video die Chris op de Duikvaker heeft laten zien.

IDC Planning

Uiteraard zijn er diverse IDC ’s gepland in 2023, in Nederland bij PADI 5* IDC centrum Divepost in Valkenburg, in Egypte bij 5* IDC Center Reef Oasis en ook bij 5* IDC Center Bubble and Dive in Belgie. Voor exacte data zie IDC Planning.

Kijk bij Divepost voor uitsluitend de IDC’s in Nederland.
PADI IDC

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.