Go Pro Cursussen

Go Pro Cursussen

Welke Go Pro Cursussen zijn er?

IDC (Instructeur Development Cursus)
De PADI Instructeur Development Cursus (IDC) is De cursus om Instructeur te worden. Je leert lesgeven in theorie, in het zwembad en in het buitenwater. Na deze cursus ga je op voor het twee daagse onafhankelijke PADI Examen. Zodra je geslaagd bent, kun je direct lesgeven in het PADI Systeem. Van Open Water Cursus tot en met Divemaster Cursus. De IDC duurt acht dagen en is een samenvoeging van de Go Pro Cursussen Assistent Instructeur en Open Water Scuba Instructeur.

Assistent Instructeur Cursus (AI)
Het eerste gedeelte van de IDC is de PADI Assistant Instructeur cursus. Ben je Divemasters dan kun je een vervolgststap maken om eerst Assistent Instructeur te worden. Je gaat dan je kennis verbreden en krijgt in meer activiteiten lesbevoegdheid. Ook doe je hierdoor meer ervaring op voordat je doorstroomt naar volledig Open Water Scuba Instructeur.

PADI OWSI (Open Water Scuba Instructeur Cursus)
De PADI Open Water Scuba Instructeur cursus sluit nauwkeuring aan op de Assistent Instructeur Cursus. Je wordt een volwaardig duikinstructeur en kunt zelfstand lesgeven en duikers brevetteren. Je leert mensen op te leiden van Open Water Duiker tot en met Divemaster. Na de OWSI cursus volg je het PADI Instructeur examen. Nadat je geslaagd bent kun je als PADI Open Water Scuba Instructeur (OWSI) zelfstandig overal ter wereld werken.

Volg meer Go Pro Cursussen

Specialty Instructeur
Specialty Instructeur houdt in dat je je specialiseert in bepaalde duiken die jij leuk vindt om te geven. Denk bijvoorbeeld aan wrakduiken, nachtduiken, diepduiken, etc. Je kunt jouw passie kwijt bij het lesgeven in specialties. Je leert duikers bijzondere technieken en laat ze verschillende duikstekken zien. Door specialties te geven krijg je ook variatie in je werk als duikinstructeur.

MSDT Programma (Master Scuba Diver Trainer)
Het MSDT programma bestaat uit vijf specialties en kun je direct volgen na je IDC. Doordat je in een breed scala aan specialties kan lesgeven ben je breder inzetbaar als duikinstructeur. Het geeft variatie in je werk en als je voldoende duikers in verschillende cursussen hebt opgeleid kun je doorstromen naar Master Scuba Diver Trainer. Dit is een eretitel bij PADI en laat zien dat je ervaring hebt in lesgeven.

Klim nog een stapje omhoog

IDC Staff Instructeur
Als IDC Staff Instructeur leer je het PADI beoordelingssysteem om nieuwe Instructeurs op te leiden. Je bent een rolmodel voor nieuwe Instructeurskandidaten. Je assisteert een Course Director tijdens IDC’s, je geeft voorbeelden, zowel in het water als in de klas. Veel duikcenters vragen naar de titel van IDC Staff Instructeur voor een management positie. Daarnaast is het een belangrijke stap in je carrière als je een eigen duikcenter wilt openen. Je kunt ook IDC-audits volgen en doorgroeien naar Master Instructeur.

Go Pro Overig
Er zijn natuurlijk nog meer Go Pro Cursussen. Voordat je deelneemt aan de IDC, dien je Divemaster te zijn. Om PADI lesbevoegdheid te krijgen heb je de EFR Instructeur Cursus nodig. Nadat je deze cursus gevolgd hebt, wordt je volwaardig PADI Instructeur en en kun je starten met lesgeven. Ook kun je kiezen voor het Zero to Hero Programma. Dit houdt in dat je diverse cursussen (van Open Water Student tot en met Divemaster) in een kort tijdstip achter elkaar volgt en hierna kunt doorstromen naar Instructeur. ✔

Go Pro Cursussen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.