ricardo en dan


peter


petra2


review Charles


web1


cees-tec


moh and Steven


IE Bor en Peter


wobbegong


IDC Mei


IE dec 2014


alex lennon


Ron review


Jeroen Self Reliant Diver


Josh IDC


Julie IDC


Karim IDC




OLYMPUS DIGITAL CAMERA




OLYMPUS DIGITAL CAMERA







English Nederlands

Reviews


Sander Wildschut, PADI Instructeur, Augustus 2017

Chris, kort en krachtig, dank je wel voor de geweldige IDC !!! Ik heb genoten.

Kai-Arne Poot, PADI Instructeur, Augustus 2017

Officieel PADI-instructor! Dank je wel lieve Chris voor al je geduld en leerzame lessen! Veel gelachen, veel gestressed en heel veel geleerd. Hartstikke bedankt XXX

Justin Pennock, PADI Instructeur, Augustus 2017

Super veel geleerd en ook veel lol gehad. Ik had het niet gered zonder jou! Onwijs bedankt. Voor het theorie examen had ik geeneens extra tijd nodig 🙂 Het was zoals je zei IE (Instructeur Examen) betekent: It’s Easy.

Pim Klingens PADI Instructeur en Specialty Instructeur, Augustus 2017

Heel veel dank voor het geduld en heel veel geleerd. En een ding is zeker, teaching is FUN!

Bas Kollenburg, PADI RNLI Sea Survival Specialty Instructor, Mei 2017

Bedankt Chris Azab voor je kennis en enthousiasme waarmee je les gegeven hebt. Helemaal TOP! Wat hadden we een heerlijke dag cursus, mooi weer en 20 cm zicht, super voor de oefeningen. Er komt zeker een vervolg!

Steven Elfrink, PADI Specialty Instructor, Mei 2017

Drie specialties in twee dagen met de juiste duikstekken, Vinkeveen voor Diep, Zeelandbrug voor Stroming en Oostvoorne voor Navigatie. Even topsport gedaan en het is gelukt! Zeer bedankt Chris Azab! En Wahid, net als bij de IDC bedankt voor de support!

Anne Hilde PADI Instructor and Self Reliant Diver, Mei 2017

Een geweldig leerzaam weekend gehad, met Ries Broekhuizen, Marcel de Lange, Dennis ten Kate, André Koster en Gerard Nieland. De PADI cursus Self Reliant Diver gevolgd, heel veel geleerd van Chris en Wahid, twee geweldige Instructeurs, bedankt toppers. Ook de duiken waren super, weer veel vis gezien. En op naar de duiken voor de Instructeur Specialty Self Reliant Diver. Jullie zijn nog niet van ons af 🙂

Edwin Dusoswa, PADI Instructor and Specialty Instructor, April 2017

Hard gewerkt tijdens de IDC, super leerzaam en leuk. De RDP zal ik nooit vergeten, is eigenlijk gewoon een makkie. Chris, de IDC was top en bij de Instructeur Specialties heb ik ook heel veel geleerd. Super bedankt voor al je steun en enthousiasme.

Rick van Dinter, PADI Instructeur en Specialty Instructeur, Maart 2017

Ik heb veel plezier beleefd aan de IDC en heb heel veel geleerd en bijgeleerd. Ik heb dankzij Chris met succes het Instructeurs Examen afgerond. Vervolgens waren de Instructeur Specialties appeltje-eitje. Thnkx voor je enthousiasme, support en de leuke tijd.

Mark Al, PADI Instructor and Specialty Instructor, December 2016

Vol aan de bak, dat is hoe ik de IDC omschrijf. Heftig, leuk en leerzaam. Ik ben er zo 1 van dat doe ik wel even. De eerste dag ging alles mis en dacht ik dat wordt niks… en daar komt Chris en na een goed gesprek, de volgende dag weer fris aan de gang. Ze had gelijk en daarna een prachtige tijd gehad. Ik voegde ook nog een paar nieuwe uitdrukkingen aan haar lijst toe. Ondertussen heb ik de IDC en meer dan 12 Instructeur Specialties bij Chris gevolgd (nog niet uit geleerd) haar manier van lesgeven ervaar ik als erg prettig en wat een ervaring straalt er van haar uit. Wat mij bij zal blijven aan haar manier van opleiden is dat Chris ons leerde dat er een heel vriendelijke manier is om te communiceren met je cursisten. Met de PADI Smile 🙂 Chris heeft eindeloos geduld en laat diverse manieren zien hoe je een doel kunt bereiken. Tijdens het Instructeurs Examen bleek al snel dat haar kandidaten erg goed opgeleid zijn. Ik raad iedereen die de IDC wil doen aan om dat bij Chris te volgen. Mocht je vragen hebben over hoe ik de IDC heb ervaren (hoewel je dit al goed kan lezen), dan mag je altijd contact met mij opnemen via fun@la-libertad-diving.com

Ricardo Meijerink, PADI Instructeur en Specilaty Instructeur, December 2016

Super bedankt voor alle support en de energie die we van je gevraagd hebben tijdens onze IDC bij Cydive in Cyprus. Je bent een ware oprechte Coach, zowel onder- als bovenwater. Heel veel liefs en ik zie je snel weer in Nederland voor de Droogpak Instructeur Specialty 🙂 Ricardo.

Daniel T. Canby Lewis (from England), PADI Instructor and Specialty Instructor, December 2016

Thank you Chris, it’s been really an amazing time and we learned so much 🙂 I want to give you some reviews about my course. I never thought I would have this much fun during the IDC and really, I appreciated all the hard work you’ve put in for us. Thanks again, your Baby Dan.

Pilip Christodoulou (from Cyprus), IDC Staff Instructor, December 2016

I had an amazing time during the IDC with Ricardo and Dan as IDC Staff candidate. You are a great coach and mentor. Thank you so much for a great time and a lovely experience and hope to see yu soon again in Cyprus. Phil

Phil Rustell, Emergency O2-, Self Reliant- en Sidemount Specialty Instructeur, 2016

Ik besloot om een paar extra Instructeurs Specialty’s te volgen om mijn duikervaringen te verbreden en te versterken. Mijn eerste Instructeur Specialty bij Chris was Emergency Oxygen Provider. Een zeer informatieve specialty die Chris op een zeer informele en relaxte manier gaf. Bij mij werkt dat uitstekend en ik besloot om verdere opleidingen te volgen bij Chris. Het was het begin van het koude Nederlands duik seizoen, maar hey daar hebben wij droogpakken voor, dus de Self Reliant Diver cursus, zeer interessant en serieus. Chris geeft veel tips en weetjes tijdens de cursus waar je veel aan hebt. Ondanks de serieuze stof wist Chris het op een leuke, ontspannende en ludieke manier te brengen. Ik voelde me relaxed en thuis bij Chris dus doorgaan met opleidingen en “bring on” de Sidemount Instructeur specialty. Hierin is Chris weer goed geslaagd om er top dagen van te maken 🙂 met veel tips en weetjes waarvan zij duidelijk laat merken dat zij erg veel verstand van zaken heeft. Ga ik nog meer bij Chris volgen – JA ZEKER….

Rob Fokkinga, Sidemount Diver Specialty Instructeur, september 2016

Samen met collega Phil Rustell, van Duikcentrum Loosdrecht heb ik afgelopen zomer de PADI Instructor Specialty Sidemount Diver met goed resultaat afgerond. Allereerst werden een aantal uren theorie en daarna een pittige zwembadsessie afgewerkt. Chris nam alle tijd voor een uitgebreide uitleg en duidelijke demo’s van de uit te voeren onderdelen. Een paar dagen later was het tijd voor de praktijk bij Zandeiland 4 in Vinkeveen. Een ideale stek voor een cursus als deze. We mochten beiden een Sidemount les verzorgen. Naast de verplichte onderdelen gaf ze ons nog nuttige tips die we voor altijd meenemen in onze verder carrière als instructeur. Kortom een leuke, op een prettige ontspannen manier gegeven, zeer leerzame opleiding. Rob Fokkinga, eigenaar Duikcentrum Loosdrecht, PADI OWSI #365490

Peter Pot, PADI Instructor en Specialty Instructor, Augustus 2016

Twee jaar na mijn DM-Cursus nam ik de volgende stap, de PADI IDC. Welke Course Director kies je? Ik wil wel de beste en heb me daarbij laten leiden door Anders Ericsson, ‘s werelds bekendste onderzoeker op het gebied van topprestaties. Hij stelt dat het 10.000 uur oefenen vraagt, om ergens in uit te blinken. Er zijn niet zoveel CD’s die aan die eis voldoen, los van het feit dat er ook een klik moet zijn. Zo kwam ik bij Chris Azab terecht, Elite Instructeur en Silver CD, met meer dan 11.000 duiken en een lange lijst met door haar opgeleide instructeurs. De IDC bij Chris was intensief en een geweldige ervaring. Strak georganiseerd, relaxed, veel humor en toegespitst op persoonlijke manieren van leren. Dat helpt, heb ik gezien en ervaren 🙂 Een IDC bij Chris is voortdurend gelinkt aan de praktijk. Dat geeft een IDC bij haar een extra dimensie. Toen ik halverwege de IDC ziek werd, volgde ik een aangepast traject, waarbij ik assisteerde bij diverse cursussen, waardoor ik een ‘live-action’ IDC volgde met een ongelofelijk steile leercurve. Wel zenuwen bij het Instructeurs Examen, maar doordat Chris de lat hoog legt, was het gewoon een kwestie van ‘doen’ en viel het woord ‘Excellent’ uit de mond van de Examiners. Chris, wat een geweldige ervaring om door jou als instructeur te worden gevormd. Dank!

Petra Meijer, PADI Instructor en Specialty Instructor, Juni 2016

In juni slaagde ik na enthousiaste begeleiding van Chris voor mijn instructeursexamen. Eerlijk is eerlijk: ik beschouwde de IDC als een ‘moetje’. Ik was instructeur bij een andere organisatie en kreeg een baan in Zanzibar, waarvoor de cross-over naar PADI noodzakelijk was. In een paar weken tijd heb ik ontzettend veel geleerd en heel veel lol gehad. Chris wist de lesstof niet alleen feilloos aan te passen aan mijn achtergrond/ervaring, maar ook zeer concreet te linken aan mijn toekomstplannen: lesgegeven in Zanzibar. Ondanks de leerzame en gezellige IDC was ik nerveus voor het IE. Een paar dagen later zou ik naar Zanzibar vliegen, dus failure was not an option. Toch zag ik al snel een verschil met andere kandidaten. Waar het merendeel bij het horen van de oefeningen in de stress schoot, merkte ik dat deze selectie me eigenlijk niet uitmaakte: ik had de skills allemaal tijdens de IDC behandeld en wist precies wat ik moest doen. De lat ligt bij Chris hoog, terwijl er ruimte blijft voor individuele verschillen. Hierdoor valt het examen heel erg mee. Na twee maanden meedraaien tijdens het hoogseizoen in Zanzibar kan ik alleen maar concluderen dat Chris me niet alleen super begeleid heeft naar het examen toe, maar me ook geweldig voorbereid heeft op de mooiste baan ter wereld 🙂 . Dankjewel!!!

Charles Bosma, PADI Instructor, Specialty Instructor and TEC 45 Diver, March 2016

Bij Chris Azab volgde ik cursussen op verschillende niveaus, Recreatieve Specialties (Sidemount en TEC Sidemount), Instructeurs specialties (Droogpak, Navigatie, Zoeken en Bergen, Stroming en Uitrusting) en de TEC 40 en 45 cursus. Door haar enorme staat van dienst is ze zeer toegankelijk en behulpzaam. Ze heeft enorme ervaring waar ze uit put bij het behandelen van zowel theorie als praktijk en daar doe ik mijn voordeel mee als cursist. De samenwerking is zeer prettig omdat Chris een gepassioneerde duiker is die het beste uit mij heeft weten te halen. Chris heeft een positieve levensinstelling wat maakt dat ze vooral bezig is met wat en hoe ik beter kan duiken. Ik heb van Chris nooit gehoord waar ik slecht in ben of wat ik verkeerd doe :), ze praat in verpeter puntjes. Ze is intensief met mij en mijn Sidemount uitrusting bezig geweest om maximale prestaties uit mij te halen.

Osama El Saka (from Egypt), PADI Instructor and Specialty Instructor since February 2016

Chris, thank you so much for your patience. The IDC was my best course ever 🙂 and wow, amazing what I learned from you, not only teaching, also marketing, communication, risk management and planning and much more. That’s why I easely passed the Instructor Exam and will start working the great way you learned me. For everybody, just read the reviews and book your course by Chris and get a fantastic time.

Mark Stappen, PADI Instructeur en Specialty Instructeur sinds November 2015

Wat een feest waren de afgelopen 11 dagen bij 5* IDC Center Divepost! Lange dagen, veel werk. Met de geweldige steun van onze Course Director Chris Azab hebben we allemaal met top cijfers het doel behaald. En dan mag ik me ineens PADI Instructeur noemen 🙂

Allejandro Archbold (from Colombia), PADI Instructeur, November 2015

I did a cross over from NAUI to PADI Instructor. What dit I learned a lot. Chris, thanks for all the great feed back you gave me and Im so proud I did the cross with you 🙂 The PADI IE was not a surprice, just a super time. I will never forget my time in Holland with you and sometimes I even miss it now, when I’m back in Colombia. Soon I will open my Own PADI Divecenter. Again, thanks for the great learning about sales, marketing, price calculations and planning. I feel so ready to work as a PADI Pro now. If you do a cross over, follow the IDC by Chris, it’s great fun.

Marten Deinum, PADI Instructeur, November 2015

Achievement unlocked, I’m a PADI Instructor‬ 🙂 Ingmar bracht me in contact met Chris, ik had de nodige vragen en zij had duidelijke, directe antwoorden. Op basis hiervan besloot ik om met Chris in zee te gaan in november 2015. Chris heeft tijdens de IDC oog voor het individu en geeft je waar behoefte aan is. Ze benaderd alles positief en gaat tot het uiterste om je te motiveren, ook als het even tegen zit. Haar feedback is opbouwend en ze geeft je waar verdiend een compliment en vertelt ook als het beter kan. Daarnaast is de IDC met Chris bij Divepost ook nog eens erg leuk, we hebben het nodige afgelachen. Tot slot is Chris tijdens het IE een prima Divemaster en zorgt ze voor de nodige logistiek waar dat kan en is toegestaan 🙂 Ik kan een IDC via Chris dan ook alleen maar aanraden.

Kees van Loon, TEC Duiker, Sharm – September 2015

Ik kijk terug op een geweldige vakantie in Sharm el Sheikh, gedoken met Chris Azab, super naar onze zin gehad op de boot, ook Thomas die niet uit gekeken raakte bij het snorkelen. Het TEC-duiken was perfect georganiseerd, goede spullen en prima begeleiding 🙂 . Ik heb 6 Tec-duiken gemaakt bij Ras Mohamed en Tiran met als hoogtepunt Thomas Canyon. Ik kan jullie aanraden het TEC-duiken via Chris te regelen.

Mohamed Khawas (from Egypt), PADI Instructeur sinse September 2015

I really can’t find the words that explain what I feel. Thank you for everything you did to me. You were my teacher, my coach, my friend and my sister during the IDC. I really enjoyed spending the time with you. A hard time and good time too 🙂 You are my Course Director Chris.

Steven Efring, PADI Duikinstructeur sinds september 2015

Chris Azab, een professional die je een professionele opleiding geeft. Een combinatie van hard werken en flink studeren, van ontspanning en flexibiliteit. Alle scores van 1 tot en met 5, allemaal terecht gekregen en van alle scores heb ik geleerd. Ze hebben er voor gezorgd dat ik klaar was voor het 2 daagse Instructeurs Examen, een logische afronding met een niet aflatende energie, mentale en logistieke support van Chris. Ik hoefde alleen maar mijn eigen spanning onder controle te houden en jawel, ik heb het gehaald en ik ben nu PADI Instructeur! Zeer veel dank voor de IDC en het IE Chris!

Bor Braakhekke, PADI Duikinstructeur en Specialty Instructeur sinds juni 2015

Duiken is fun! We hebben wat af gelachen. Na de leuke en leerzame dagen ging ik met een grote PADI Smile en een gezonde dosis zenuwen het I.E. in. Wat volgens Chris een afkorting is van It’s Easy. Chris is streng, hard en rechtvaardig, altijd met een PADI Smile 🙂 , ze weet het uiterste uit je te halen. Ze heeft me geholpen mijn zwakke punten om te buigen naar sterke punten. Thanks voor de leuke tijd en je coaching, topper!.

Lucas Schiffeleers, PADI IDC Staff Instructor bij 5* IDC Center Wobbegong

Afgelopen mei 2015 heb ik met een collega vier AI’s opgeleid. Een week later heeft Chris het OWSI gedeelte met hen afgerond waarbij ik Staff Instructor was. In deze intensieve dagen zag ik hoe Chris op een interactieve wijze lesgeeft. De kandidaten namen dat over en integreerde dat in hun theorie presentaties waardoor die ook interactief werden! Chris zorgde altijd voor een goede sfeer waardoor de tijd voorbij vloog. Ik merkte dat mijn inbreng als Staff Instructor door haar gewaardeerd werd. Chris heeft erg veel ervaring met het geven van IDC’s en is volledig op de hoogte van de moderne PADI manier van lesgeven. Ik beveel iedereen aan om bij Chris een IDC of IDC-Staff cursus te volgen of als Staff een IDC Audit bij te wonen.

Martin van Abswoude, PADI Duikinstructeur en Specialty Instructeur sinds mei 2015

Chris, de IDC bij Divepost was een cursus tussen twee uiterste kandidaten. Je hebt altijd in ons geloofd. De rust die je uitstraalde en ook corrigerend en strak, dat waardeerde ik. De IDC bij jou heeft me omhoog gewerkt, zowel theorie als praktijk. Jouw gedicht op het whiteboard heeft mij mede gesterkt. Ik WIL het woord is machtig, zegt men het ernstig stil, het kan een berg verzetten, dat ene woord ik WIL 🙂 Dank dat je ons hebt willen opleiden tot PADI Instructeur.

Jesika Schilder, Open Water Scuba Instructor and Specialty Instructor since May 2015

I just successfully became a PADI instructor thanks to Chris. She was very strict with us during the IDC but that resulted in us being among the best prepared candidates at the exam. She was very flexible and creative in altering the course schedule to fit our needs and focus on the points we wanted extra practice in. She also made herself available for questions and extra information whenever we needed. If you do the IDC by Chris, you won’t be disappointed and you will feel completely confident going into the exam.

Ingmar Thomassen, PADI Duik Instructeur en Specialty Instructeur sinds december 2014

Via internet vond ik Course Director Chris. Zij stuurde een uitgebreide mail met wat ik kon verwachten tijdens de IDC. Chris kwam naar Nederland waar ze me uitnodigde voor een Meet & Great bij Divepost. Een goede ‘Klik’ met je CD is belangrijk en die was er.. Ik ging de IDC doen, in Sharm el Sheikh nota bene … De studie begon thuis en er was regelmatig overleg met Chris, zo was ik goed voorbereid. De IDC heeft mijn leven veranderd, ik kijk er met veel plezier en weemoed op terug. Chris geeft op een zeer gemakkelijke manier les, neemt alle tijd voor je en legt alles zeer duidelijk uit. Ze combineert de theorieles met lekker koffie drinken en elke dag het water in, goede gesprekken en erg veel humor 🙂 . Ze zegt als het niet goed is, nog belangrijker, ze zegt het ook als het WEL goed is. Ook top was de DSD workshop met Deense dames. Ik heb een ontzettend prettig IDC gehad en vond het een unieke ervaring. Naast een Instructeursdiploma ga je naar huis met een vriendschap. Chris en Wahid, super bedankt.

Daan de Haan, Duik Instructeur en Specialty Instructeur sinds december 2014

Het was super gezellig en leerzaam, de IDC met Chris bij IDC Center Divepost in Katwijk. Ook veel lol tijdens de koude buiten water training. Denk aan je droogpak! Gelukkig standje sambal in de duikbus. Toen naar Sharm voor het Examen en de Instructeurs Specialties, wat een goed idee was dat. En we switchten zomaar over naar Engels tijdens het examen 🙂 We hebben een geweldige tijd gehad. Ik kom terug naar Sharm.

Alex Lennon (from England), TEC 50 Sidemount Diver since september 2014

During email contact with Chris, I was very impressed with her communication, flexibility and the up-front nature of the pricing for the package for me. What followed was an intensive and enjoyable two weeks undertaking the PADI TEC-Sidemount + Tec 40-45-50 course. Chris is an exceptional Instructor with the ability to teach both the skills and the knowledge required at a high level. What was also wonderful, Chris looked after our whole family, modifying the package when my wife decided also to take the Sidemount Specialty, picking us up from the hotel and taking the kids snorkelling when out on boat trips. My little boy Anthony, who was unsure of the water has turned into an ardent snorkeller! My wife and I really couldn’t recommend Chris highly enough. If you’re headed out to Sharm, email Chris about Tec Courses you want to follow.

Ron Offerman, DM and PADI Tec Sidemount diver since July 2014

I rolled into the Tec Sidemount course with Chris as my strict and very good instructor. Most of the open water dives were one-on-one. On the final dive six tanks for me which Chris kept juggling around for all the skills. I can highly recommend her as the perfect instructor for this course and some others, I was witness too during my dives. Wondering now about when, not what, the next step on PADI TecRec will be. Thanks Chris, for showing the patience with this ‘old’ Divemaster. Clearly you can teach an old seal new tricks… 🙂

Jeroen Geelof, MSDT en nu ook Self Reliant Instructeur sinds augustus 2014

Samen met Katja de Self Reliant Diver cursus gedaan bij Chris, een zeer leuke en leerzame training. Tijdens de cursus ben ik nog nooit zo lang en braaf naast mijn SRD buddy gebleven, haha. Chris, afgelopen dinsdag en woensdag mijn eerste duiken gemaakt, wel even wennen dat je nu alleen het water instapt 🙂 Aankomende tijd staat in het teken van meer Self Reliant duiken en dan op voor Specialty Instructeur. Heb er nu al zin in!

Josh de Vivo (from Italy), OWSI and Specialty Instructor since June 2014

I did my IDC by 5* IDC Center Divepost in Katwijk. Great IDC, Chris Azab knows her stuff and is a fantastic trainer and great Course Director. At the IE I consistently felt like we were the best prepared candidates 🙂

Abdullah Ozgorur (from Turkey), MI who followed the IDC-Audit in April 2014

During my IDC-Audit in Sharm el Sheikh, I had a chance to observe Chris Azab’s teaching techniques and I got a lot out of it. We spent almost every day in the water and I think this is very important for the candidates, especially in confined and open water sessions, we performed all the skills several times. I want to thank Chris for her impressive performance.

Julie Chatre (from France), OWSI and Specialty Instructor since February 2014

What I like is giving myself the choice before to see how things which are out of my hands can work. I choose Chris as CD and she was available to come to Taba by Red Sea Water World. I met Chris the year before while she was teaching an IDC to 3 of my colleagues. They really seemed to enjoy the course having fun during hard work. During the IDC, we had tasks to do, plans to follow, roles to play, scores to reach and we learned how, with a solid knowledge and pedagogical practices, we could be like an important factor in students diver’s lives. Now I passed the IE. Thanks for all the confidence you gave me and all the fun we had. I really like the way you was teaching us to become serious Scuba Instructors… Here no “although”, no “but”, you scored the maximum! So candidates, read the reviews and book your IDC by CD Chris.

Karim M. Saleh (from Egypt), OWSI – Specialty Instructor since February 2014

Dear Chris, I had the best time of my life during the IDC with you, by 5* IDC Center Sinai Dive Club. Passing the written exams of the PADI IE, I couldn’t stop smiling anymore, you was so patience with us and gave all the time your support. I really had a great time during the IDC. Thanks that you was my CD, this is the best thing what happens with me. There was great fun during the Instructor Specialties as well, like dancing with Eaglerays🙂 A special thanks for Master Instructor Wahid, who helped me with preparation before start of the IDC.

Osama Gamil (from Egypt), OWSI – Specialty Instructor since December 2013

I would like to say thanks a lot for the great IDC. Today I’m so happy to find on my PADI account my teaching status as a PADI Instructor and I want to share my happiness with you. Wish for you and Captain Wahid a nice holliday in Holland.

Tino de Rijk, Open Water Scuba Instructeur en Specialty Instructeur sinds maart 2013

Yes! IE successfully finished, thanks to our amazing Course Director Chris, one of the most dedicated, driven and tireless people I have ever met. She puts her whole heart & soul (and long hours) in the IDC, making sure she “drills” her students for perfect scores during the IE. “Trust is good, but control is better, and control comes through repetition!” She is always honest and willing to help, with extra tailored exercises where needed to improve upon our weaker points. A drilling sergeant with a mission and an always present big smile (“diving is fun: show it!”). Chris never takes the easy way out, she joined us loyally in the cold water for as long as it takes – and again with a smile (“cold does not exist: it is a state of mind. You can ignore it if you choose so ☺”). So thanks for keeping up with the “old grey stubborn NOB Pidgeon” (ouwe grijze eigenwijze dakduif)! If you are looking for a CD with excellent skills,: don’t look further – you have found her!

Hinko Ruis, PADI Duikinstructeur sinds maart 2013

Voor de IDC zocht ik in Nederland op de Duikbeurs de persoon waar ik het meeste vertrouwen in had. Één persoon stak hier met kop en schouders bovenuit, Chris Azab. Iemand met passie voor het duiken. Op al mijn vragen kwam een antwoord. Chris was 24 uur per dag bereikbaar tijdens de IDC. Ook met Chris naar Eindhoven voor het PADI IE, waar Tino de Rijk en ik met vlag en wimpel zijn geslaagd. Eigenlijk stelde het PADI IE niet zoveel voor, daar Chris ons op een geweldige manier had voorbereid. Een droom kwam uit, ik werd duikinstructeur! Bedank voor je geduld en het overbrengen van jou passie. Ook de Staff (Ferdinand, Arnold en Ludo) bedankt. En Tino, wat hebben we gelachen 🙂 ‘Wil jij duikinstructeur worden? Het maakt niet uit waar je woont, Ommen, Harlingen of Nieuwegein, één ding is zeker bij Course Director Chris Azab en IDC Center Divepost moet je zijn.’

Mohamed Shehata (from Egypt), Open Water Scuba Instructor – MSDT since February 2013

Many thanks for the great IDC. It was an amazing time with a lot of fun and you was so patience. You took us step by step to a higher level. I feel now like family from you and Wahid. We felt so confidence during the exam. You prepared us for everything. You surprised me when I saw you with the Arabic Instructor Manual, how you was reading it. When I was looking for something, you could find it in Arabic and show it to me so fast! Amazing! So it seems you can read Arabic but you don’t want to say it 🙂 I’m an OWSI now and looking forward to our Sidemount dives!

Ayman Awad (from Egypt), Open Water Scuba Instructor – MSDT sinds February 2013

Dear Chris and Wahid, thank you so much for your support, both of you was very helpfull, I realy learned so much. You had hard work with me, I appreciate all of what you did. The IDC course was complete fun. Dive Masters, here is your developer, come on don’t miss it and go to Chris. If you aren’t sure, read the reviews below and meet Chris.

Zizo (from Egypt), Open Water Scuba Instructor since December 2012

In the name of Allah . It was impossible to imagine that I became OWSI, it was a perfect situation for me to meet both of you, Chris and Wahid Azab. Really, you are one of the best Course Directors, not only in Sharm but in the whole world. Thanks for everything. I really learned from you a lot during the IDC. I hope for both of you a good life. Fan of Chris Azab ….

Mohamed Rabie (from Egypt), Open Water Scuba Instructor – MSDT since December 2012

Before the IDC started I had a lot of questions about the IE. Chris, you was such an amazing Prof that you made me quiet about it and let me focus on doing the IDC step by step, day by day and than you told me that I will succeed the IE. So I did and became a PADI Instructor. I really finished the IDC with lots of knowledge and information of you. And I will use it to be a good Instructor. Thanks a lot and I wish you all the best!

Osama Azzam (from Egypt), Open Water Scuba Instructor – MSDT since December 2012

Hello Captain Chris 🙂 If I read the reveiws below, I confirm! We got lots of experience from you and we were laughing a lot as well. Because diving and teaching is FUN. Thanks for all your efforts with us. We all passed the IE and we are proud to became PADI Instructor and I hope you are proud of us as well! Hereby I also will say congrats to Nagib who became an IDC-Staff Instructor during our course. Thanks again for the lovely time.

Ahmed Gamal (from Egypt), Open Water Scuba Instructor – MSDT since December 2012

We had a very nice time during the IDC in Taba with you as Course Director. We felt all together like a family which made the course so enjoyable, fun and easy. Now I became OWSI and did also some interesting Instructor Specialties with you. We had a great time! What else can I say than a BIG BIG thanks Chris for the wonderfull time we had during the IDC and the IE. Keep diving and smiling 🙂

Ed Sengers, Master Scuba Diver Trainer sinds Okt 2012

I want to see that PADI Smile, she said…….Diving is Fun! Indeed, diving with Chris Azab is more than fun. In October 2012 we were in Sharm el Sheikh, Egypt by 5* IDC Center Sheik Coast Diving. Chris was our Guide, Teacher and Course Director, all together. We did Instructor Specialties with Chris and my sons did the Nitrox- and Fish ID specialty with her. It was so organised, she showed us Multiple teaching. It was very relaxed and we all succeeded. Chris became a friend, we were said that we had to leave, but we come back to Sharm to dive with you again 🙂 It was top!!!

Martijn van Bemmel, PADI Duikinstructeur – MSDT sinds september 2012

Hi Miss Chris! Bedankt voor een waanzinnig IDC! Het was uitdagend, pittig en vooral fun om bij jou de IDC te volgen. Je hebt op een onnavolgbare manier en met grenzeloze inzet en toewijding Tomas, Inge en mijzelf klaargestoomd zodat we vol vertrouwen het IE in gingen. Door jouw grondige manier van lesgeven zijn we alle drie ontspannen en soepel door het IE gerold. En gefeliciteerd met het behouden van je 100% score 😉

Rian Onderwater, PADI Duikinstructeur – MSDT sinds 2012 juni

Drie jaar geleden deed ik mijn Divemaster cursus en DSD Leader stage, assisteerde ik en verzorgde DSD programma’s. Mijn bloed “stroomde” verder. Duidelijk dat ik de IDC bij Dive Post Katwijk zou doen met Chris als “mijn” PADI CD. Ik heb een fantastisch IDC gehad, heel veel geleerd en ontzettend veel plezier gehad. Een intensieve cursus, maar dankzij de ervaring van Chris, haar inspirerende manier van presenteren en haar oneindige passie voor de duiksport kan ik terugkijken op een waanzinnig gaaf vervolg van mijn PADI opleidingstraject. Tijdens het IE weekend heb ik genoten en kon ik zonder enig gevoel van stress laten zien wat ik geleerd had. Dit is “Continuing Education” zoals het behoort te zijn!! Neem contact op met Chris Azab of 5 Star IDC Center Dive Post Katwijk en maak net als ik een onvergetelijke ervaring van jouw IDC.

Jana Nemcovicova (from Slowakia), OWSI and Specialty Instructor since 2012

Thank you for a wonderful time I have spend during the IDC with you by 5* IDC Center Sheikh Coast. I realy enjoyed it, even when we went to the PADI Instructor Exam. And yes, I passed! The IDC was intensive and a hard time but you have made it for me easy by making it fun and not stressful 🙂 The knowledge I got from you is so useful when I’m teaching my own students now! Chris, you have made the best course for me and I’m sure I couldn’t choose a better Course Director. Wish you lots of more lovely candidates and more successful IDC’s in the future. Have lots of fun while teaching, like we had together during the IDC-training. I’m so happy to work as an Instructor now, so thanks again.

Hans Caspers, Master Scuba Diver Trainer sinds maart 2012

Bij Chris volgde ik meerdere instructeurs Specialties en het is een feest om te zien hoe ze, op een rustige, enthousiaste en professionele manier, je de fijne kneepjes van de PADI Specialties tijdens de theorie en het duiken bij brengt. Met heel veel passie geeft ze je allerlei tips en legt het ‘waarom’ uit. Ze vertelt je diverse manieren om aan de uitvoerings- vereisten te voldoen. Dit inspireerde mij en ik zal deze passie overbrengen op mijn eigen studenten. Ook zijn de faciliteiten en uitstekende sfeer bij PADI 5* IDC Center Dive Post Katwijk super. Ik ben ik er van overtuigd dat elke IDC en/of Instructeur Specialty bij Divepost een geslaagde onderneming is.

Michiel Tieleman, PADI Duikinstructeur en MSDT sinds maart 2012

Na wat googelen kwam ik bij CD Chris en DivePost in Katwijk uit. Chris vertelt je voor de IDC je voorbereidingen en dat scheelt heel veel. Chris geeft op een aangename manier les en neemt de tijd voor je om te zorgen dat je de stof snapt. Ze staat echt voor je klaar, ze heeft zelfs eten voor me gekookt 🙂 Klaslokaal, zwembad, buitenwater, er was altijd een gezellige sfeer met mensen van Divepost die ook de IDC bij Chris gedaan hadden. Ik koos ervoor om de IDC in Nederland te doen met 4 graden water, nog nog nooit in Nederland gedoken, ik Dubbel 7, de andere duikers droogpak. Iedereen die meeging maakte het voor de ander zo leuk dat de kou eigenlijk geen factor was. Het is een intensieve cursus en het resultaat mag er dan ook zijn. Chris zorgt dat je aan hoge standaards voldoet en daar pluk je tijdens het IE de vruchten van! Zeker aan te raden!

Dewi Hoogenkamp, Specialty Diver

Reviews van je kandidaten, nu ook van mij 🙂 Heb ik eindelijk na 2 jaar toch die Driftdive specialty bij jou gedaan! Bedankt voor je lessen en je geduld (zie je die boei nog gaan..!!) en volgend jaar ben ik er weer 🙂 Tot dan.

Jeroen Geelof, PADI Duik Instructeur – MSDT sinds september 2011

Ik begon het avontuur om de IDC Gold in Sharm bij Chris te volgen, met het idee ik laat het wel over me heen komen. De cursus is pittig, maar ik heb echt een fantastische tijd beleefd! Je krijgt veel informatie tijdens de IDC en Chris is geduldig, gepassioneerd en vol enthousiasme. Ik heb met alle trainingen die we hiervoor hebben gevolgd nog nooit iemand leren kennen die zo rustgevend en begripvol is als Chris. En hierdoor kwam ik volledig voorbereid op het Instructeurs Examen (IE). Als Instructeur denk ik nog vaak terug aan de leuke momenten die ik tijdens de IDC heb mogen meemaken zowel boven- als onderwater. ‘Wil je je IDC in Egypte volgen? “Chris is de Course Director die je zoekt!’ Chris, je bent nog niet van me af 🙂 Heb nu al zin in de IDC Staff cursus, maar eerst ga ik wat duikers opleiden.

Katja Kasterop, PADI Duikinstructeur – MSDT sinds september 2011

Ik heb Chris haar manier van lesgeven tijdens de IDC en Instr. spec opleidingen als erg prettig ervaren. Er ging een wereld voor mij open toen ik haar positieve methode van lesgeven zag. Als DM ben ik op een meer militaristische manier opgeleid. Blij verrast dat zij ons leerde dat er een heel vriendelijkere manier is om te communiceren met je cursisten. Met de PADI Smile 🙂 Chris haar aanpak is om het voor iedereen leuk en begrijpelijk te maken. Ze geeft je veel persoonlijke aandacht. Ze heeft eindeloos geduld en laat diverse manieren zien hoe je een doel kunt bereiken en skills kunt doen. Bij beoordelingen is ze streng en rechtvaardig. Chris, je bent een topper en de skill games vergeet ik nooit! 🙂

Annemieke, Specialty Instructeur sinds juli 2011

Wat is het leuk om Specialty Instructeurs cursussen te doen. Search & Recovery, Nacht (waar we de langste dag van het jaar voor uitzochten, 20 juni), Navigatie, Uitrusting en Drift. Veel lol gehad en veel geleerd! Ook waar we het platform moesten vinden hahahaha!! Thanks Chris!!

Henri van Mourik, PADI Duikinstructeur sinds juni 2011

I finished my IDC and my IE! I did my IDC with Chris in Netherland and had a great time. She coached me through the entire program very professional and driven. The IDC was heavy but we had a good time. We all passed our IE exams in Eindhoven! Chris, Thanks! “tik hem aan”.

Anton (from Russia), OWSI – MSDT since April 2011

Well, they say that the teacher is defined by it’s students. All Chris her candidates did pass their IDC with high scores. What else can I say. Thank you)) it was a great time by Cydive during the IDC and you drive well 😉

Olga Krennikova (from Russia), OWSI – MSDT since February 2011

We all hope that once our dreams come true. I did the right choice by choosing you as CD. You could not make your job better than you did. I do not know what is waiting for me in the future but I really hope that my life will be on track of diving and teaching. Thanks for all your efforts and passion. I got what I would never get from any other Course Director. Chris, be full of energy and go ahead for your dreams. It will all come true.

Monique Keereweer, PADI Duik Instructeur sinds december 2010

Heel erg bedankt voor de tijd die jullie in mij hebben gestoken. Het was niet altijd makkelijk en daarom is de beloning des te groter. Ik heb heel veel van je geleerd en hoop dat ik dat terug kan geven via het les geven in het duiken. Chris, je bent een kanjer, een hele dikke knuffel van mij en groetjes aan onze ‘student’ Wahid. Je geslaagde en zeer gelukkige kandidaat 🙂

Montaser Nasralla (from Egypt), Open Water Scuba Instructor since February 2010

After 1 year working as an OWSI, I want to tell you that I’m so happy that I did my IDC with you. It was a great time and I still count on the knowledge of you and Wahid, not only about skills, also about marketing, risk management, planning etc. etc. I always get the best feedback of you when I have a question. Thanks again and you are the best!

Sabina Hofland, PADI Duik Instructeur – Specialty Instructeur sinds februari 2010

Ik had me niet voorgesteld dat er zo veel informatie op je af komt tijdens de IDC. De duiktheorie, presentatie-technieken, de theorie achter de opbouw van alle cursussen en de motivatie om op een zeer enthousiaste manier les te geven. Door de passie van Chris is het geen moment saai. De IDC is niet alleen een professionele duikopleiding, ik heb ook veel over mezelf geleerd. Hoe breng ik kennis en passie van duiken over op jong en oud! Met de hulp en het geduld van Chris, heb ik alle theorie zo weer opgefrist, worden alle knopen makkelijk en fiets ik door alle lessen heen! Dan het examen, en jawel, ik slaag met vlag en wimpel. De IDC is een superervaring en een betere Course Director kan ik mij niet voorstellen!

Mohamed Wafik (from Egypt), Open Water Scuba Instructor since 2010

I want to thank both of you for the great time when I did my IDC. I’m so proud that I became an Instructor. Special Thanks to Wahid, for all the time and knowledge he gave during the special Arabic preparation. I have learned a lot. It’s great to see myself on your website and I feel so good when I see all the pictures again.

Ahmed Ali (from Egypt), Open Water Scuba Instructor since February 2010

Dear Chris and Wahid, thanks so much for the time and fantastic IDC I had with you. It was amazing what I have learned from you. Because of the knowledge, the fun, the serious talk and the power I got from you, I succeeded. I’m now a very happy Instructor.

Greet Meulenpas (van Belgie), PADI Duikinstructeur – MSDT sinds december 2009

Van alle gelukkige nieuwe Instructeurs was ik wel de eerste bij Chris! Ik heb veel plezier beleefd aan de IDC en heb enorm veel bijgeleerd. Ik heb dankzij Chris met succes het Instructeurs Examen afgerond. Bovendien heeft ze mij nog ingewijd in de Instructeur Specialties Diep duiken, Nitrox duiken, Wrak duiken en Digitale onderwater fotografie. Bedankt Chris en nog veel succes!

Lees niet alleen de reviews, maak een afspraak en ontmoet Chris

Ook jij kunt je review schrijven